Politik for beskyttelse af personoplysninger

1. Hvad er Norwegian Reward?

Norwegian Reward er et loyalitetsprogram, der tilbydes af Norwegian Air Shuttle ASA ("Norwegian"). Ved at tilmelde dig som Medlem af Norwegian Reward, kan du akkumulere CashPoints og optjene særlige Rewards ved at købe billetter fra Norwegian eller produkter og tjenester fra en af Norwegian Rewards partnere ("Partnere"). De optjente CashPoints kan bruges af Norwegian Reward-medlemmer til at købe flybilletter eller andre relaterede produkter eller tjenester fra Norwegian.

Til orientering kommer her en kort gennemgang af de vigtigste kendetegn ved Norwegian Reward:

  • CashPoints: Vores digitale valuta, som Medlemmer kan optjene og bruge til at købe billetter og andre produkter og tjenester fra Norwegian eller andre Norwegian Reward-partnere.
  • Rewards: Fordele såsom et gratis stykke indchecket bagage, som Medlemmer kan optjene ved at være loyale kunder hos Norwegian.
  • Reward-partner: Andre virksomheder, som via en aftale kan tilbyde Norwegian Reward-medlemmer mulighed for at optjene CashPoints og drage fordel af særlige tilbud. Som Medlem af Norwegian Reward skal du identificere dig som Medlem, når du køber ind hos vores Reward-partnere, for at optjene CashPoints.
  • Reward-nummer: Som Reward-medlem vil du få tildelt et Reward-nummer, der bruges til at kæde dig sammen med de indkøb, du har foretaget hos Norwegian eller en af vores Partnere.
  • Familiekonto: Dette er en løsning, der giver Medlemmer mulighed for at optjene og bruge CashPoints på en samlet konto.

Du kan finde flere oplysninger i Norwegian Rewards Vilkår og Betingelser.

Når du bliver Medlem af Norwegian Reward, vil du kunne logge ind på din egen konto på vores hjemmeside og holde øje med dine registrerede flyvninger og optjente CashPoints. Som Medlem vil du også modtage statusopdateringer og medlemstilbud. Bemærk venligst at du som Medlem kan administrere kommunikationsindstillingerne for din Reward-profil. Vores Reward-program har en lang liste af Partnere, som lader dig optjene CashPoints, ikke kun når du køber flybilletter hos Norwegian, men også når du køber ind online, reserverer et hotel eller foretager andre indkøb.

Bemærk venligst at medlemskabet af Norwegian Reward-programmet er valgfrit. Du kan købe flybilletter og andre produkter og tjenester fra Norwegian eller købe produkter eller tjenester fra vores Partnere uden et Norwegian Reward-medlemskab, men du vil ikke kunne optjene CashPoints eller modtage Rewards.

2. Generel erklæring om anvendelsesområdet for denne Politik om beskyttelse af personoplysninger

Når du bliver Medlem af Norwegian Reward, er det nødvendigt for os at indhente og bruge dine personoplysninger, for at kunne leve op til vores forpligtelser over for dig som Medlem. Beskyttelsen og fortroligheden af dine personlige oplysninger er vigtige for Norwegian Reward, og vi er fast besluttede på at beskytte dem.

Hvis du er Medlem af Norwegian Reward, kontrollerer Norwegian enhver behandling af dine personoplysninger, der foretages af Norwegian eller et af deres datterselskaber. Som kontrollør er Norwegian ansvarlig for at definere formålet med behandlingen af dine personoplysninger, samt ansvarlig for overholdelse af den gældende databeskyttelseslovgivning. Norwegians adresse og kontaktoplysninger kan findes nederst på denne side.

Bemærk venligst at når du interagerer og/eller kommunikerer med en af Norwegian Rewards Partnere, gælder denne Norwegian Rewards Politik om beskyttelse af personoplysninger ikke. Du har ret til at modtage oplysninger om indhentning, brug, behandling og beskyttelse af dine personoplysninger hos vores Partnere, ved at kontakte den relevante Partner. Dine personoplysninger, der omhandler interaktioner med en af vores Partnere, der sendes til eller modtages af Norwegian Reward som en del af loyalitetsprogrammet, er dog reguleret af denne Politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

3. De personoplysninger, som Norwegian Reward indhenter og genererer

3.1 Introduktion

Denne Politik om beskyttelse af personoplysninger forklarer, hvordan Norwegian Reward indsamler, bruger og videregiver dine personoplysninger, når du bruger vores tjenester og på anden måde interagerer med os som beskrevet nedenfor. Den forklarer, hvilke databehandlingsaktiviteter vi udfører, hvad deres formål er, hvilken kategori af personoplysninger disse aktiviteter omfatter samt retsgrundlaget for disse behandlingsaktiviteter.

I denne Politik om beskyttelse af personlige oplysninger informerer vi dig også om dine rettigheder i forhold til vores behandling af dine personoplysninger, enhver overførsel vi foretager af dine personoplysninger, samt vores cookie-politik.

3.2 Oprettelse af et Norwegian Reward-medlemskab

Når du opretter et Norwegian Reward-medlemskab, vil du blive bedt om at opgive oplysninger såsom dit navn, fødselsdato, køn og e-mailadresse, og vores system vil give dig et Reward-nummer, samt identificere dit foretrukne sprog og valuta. Herudover vil du, når du reserverer en flybillet eller andre relaterede produkter eller tjenester fra Norwegian, blive bedt om at opgive oplysninger såsom dit telefonnummer og din adresse.

Formålet med disse behandlingsaktiviteter er, at vi kan oprette og tilbyde en loyalitetsservice, og at vores Medlemmer effektivt kan forvalte deres medlemskonti.

Retsgrundlaget for behandlingen af dine data som beskrevet i dette afsnit er, at den er nødvendig for, at vi kan indfri vores forpligtelser i henhold til Norwegian Rewards Vilkår og Betingelser.

3.3 Oprettelse af en Norwegian Reward-familiekonto

Norwegian Reward giver Medlemmer mulighed for at oprette eller tilslutte sig en Familiekonto. Familiekontoen giver Medlemmer mulighed for sammen at optjene og bruge CashPoints. Når du opretter en Familiekonto, vil du blive udpeget som administrator af kontoen (Kaptajn), og du vil blive bedt om at opgive oplysninger om kontoens andre Medlemmer, såsom en e-mailadresse, Reward-nummer og din relation til dem. Hvis du inviterer personer under 16 år, vil du blive bedt om at oprette en konto til dem, som vil blive forvaltet af dig. For at tilmelde en person under 16 år, skal du opgive oplysninger om hans/hendes fødselsdato, navn og køn. I Norwegian Rewards Vilkår og Betingelser finder du flere oplysninger om Familiekonti.

Formålet med disse behandlingsaktiviteter er, at give vores Norwegian Reward-medlemmer mulighed for at oprette og tilslutte sig en Familiekonto, samt for at vores Medlemmer sammen kan forvalte deres Norwegian Reward-medlemskab via Familiekontoen.

De oplysninger, du har opgivet med det formål at oprette en Familiekonto og for at være administrator eller Medlem af en Familiekonto, vil blive slettet, når et Medlem af en Familiekonto sletter sin Norwegian Reward-medlemsprofil, eller når han/hun melder sig ud af Familiekontoen.

Retsgrundlaget for behandlingen af dine data som beskrevet i dette afsnit er Norwegian Rewards Vilkår og Betingelser.

3.4 Forvaltning af din Norwegian Reward-konto

Det primære formål med Norwegian Reward er at give Medlemmer mulighed for at optjene CashPoints og få Rewards ved at købe flybilletter fra Norwegian eller produkter og tjenester fra en af Norwegian Rewards Partnere. Dit Norwegian Reward-medlemskab vil give dig en personlig brugerkonto på vores hjemmeside, som du kan få adgang til på din computer eller andre enheder. Når du foretager køb hos Norwegian, vil Norwegian Reward gemme oplysninger om din flyvning, herunder destination og pris, for at kunne akkumulere den relevante mængde CashPoints på din Medlemskonto. Hvis du køber produkter fra en af vores Partnere, vil Partneren sende oplysninger om disse køb til Norwegian Reward, såsom dit Reward-nummer, dit navn, datoen for transaktionen og enten CashPoints til akkumulering (hvis Partneren beregner de akkumulerede CashPoints) eller transaktionsværdien (hvis Norwegian Reward beregner de akkumulerede CashPoints).

Når du bruger CashPoints, vil Norwegian Reward behandle oplysninger såsom dit Reward-nummer, resterende CashPoints, flynummer og rejsedatoer.

Norwegian Reward-medlemmer kan også kvalificere sig til Rewards, såsom Limited Edition Rewards, f.eks. efter køb af et bestemt antal flybilletter eller optjening af et bestemt antal CashPoints. Til dette formål vil Norwegian Reward bruge dit Reward-nummer og give dig unikke oplysninger i din brugerkonto på vores hjemmeside.

Norwegian Reward vil løbende forsøge at udføre generelle forbedringer af loyalitetsprogrammet, hvilket blandt andet kan indebære at vores Medlemmer inddeles i grupper og/eller tilpasse nyheder og tilbud til vores Medlemmer. Til dette formål vil Norwegian Reward behandle dine personoplysninger, der er nævnt ovenfor. Herudover vil Norwegian Reward sende dig en månedlig e-mail for at informere dig om status på dit medlemskab, herunder oplysninger om optjente CashPoints, antal flyvninger og andre relevante medlemsdata.

Hvis du sletter din konto i overensstemmelse med vores Vilkår og Betingelser, vil dine personoplysninger blive slettet i overensstemmelse hermed, med undtagenlse af transaktioner, herunder alle relaterede data, som er forbundet til din CashPoint-saldo. Dette vil også inkludere dit navn og Reward-nummer. Sådanne data vil blive gemt i 5 år fra den dato, transaktionerne blev behandlet af vores system. Vi gemmer disse data i henhold til vores juridiske forpligtelser. Data vedrørende brugen af Limited Edition Rewards, vil blive slettet efter 14 måneder. Se venligst også afsnittet "Dine rettigheder" herunder for flere oplysninger om din ret til at få dine data slettet.

Retsgrundlaget for behandling af dine personoplysninger, som beskrevet i dette afsnit, er din accept af de betingelser, under hvilke du køber produkter fra Norwegian eller en af Norwegian Rewards Partnere, samt din accept af Norwegian Rewards Vilkår og Betingelser.

3.5 Markedsføring

For at du kan gøre brug af fordelene ved at være Norwegian Reward-medlem, vil Norwegian Reward sende dig, eller på anden vis gøre dig opmærksom på, de forskellige kommercielle fordele ved at være Medlem. Sådanne oplysninger om kommercielle fordele kan indeholde oplysninger om særlige flytilbud, kommercielle nyheder fra Norwegian Reward og idéer til, hvordan du kan optjene flere CashPoints. De kunne også være relateret til, at inkludere dig i et medlemssegment og give dig kommercielle tilbud i overensstemmelse hermed, at give dig oplysninger om andre særlige eller sæsonbestemte tilbud, samt invitere dig til at deltage i aktiviteter såsom vores digitale adventskalender ved juletid.

Til dette formål vil Norwegian Reward bruge data såsom dit navn, Reward-nummer og e-mailadresse. Hvis Norwegian Reward hyrer underleverandører til behandling af dine personoplysninger til dette formål, f.eks. Facebook, Oracle eller Google, vil relevante sikkerhedsforanstaltninger såsom Binding Corporate Rules (BCR), EU-kommissionens standard-modelkontrakt, EU-US Privacy Shield eller lignende sikre en tilstrækkelig grad af beskyttelse af dine personoplysninger. Bemærk venligst at sådanne underleverandører er ansvarlige for deres egne Politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Personoplysninger behandlet med markedsføringsformål for øje, vil blive slettet efter 12 måneder. Hvis du sletter din profil og dermed afslutter dit Medlemskab af Norwegian Reward, vil disse data blive anonymiseret.

Retsgrundlaget for behandling af dine personoplysninger er dit samtykke. Du kan forvalte dine samtykker til denne behandling, ved at klikke på indstillinger i din brugerkonto på vores hjemmeside. Bemærk venligst at tilbagekaldelsen af et samtykke ikke påvirker lovligheden af den behandling, der har fundet sted baseret på et samtykke, der blev givet inden tilbagekaldelsen.

3.6 Tilpasning af din konto

Norwegian Reward stræber efter at personliggøre loyalitetsprogrammet end mere, samt fremme brugervenligheden for vores Medlemmer. For at fremme generelle forbedringer i vores e-mailtjeneste og personlig tilpasning af indholdet i e-mails, analyserer vi respons og trafik fra vores e-mailkommunikationer, såsom åbninger og klikfrekvenser. Til dette formål er det nødvendigt at behandle dine personoplysninger såsom dit navn, e-mailadresse og Reward-nummer. Vi bruger også dine personoplysninger via klikdata fra hjemmesiden, hvilket betyder, at vi bruger nogle af dine personoplysninger, når du browser på vores hjemmeside, til at forbedre dens præstation og din brugeroplevelse, samt give os mulighed for at opdage og forhindre svindel.

Alle personoplysninger, der behandles til dette formål, slettes efter 12 måneder. Norwegian Reward gemmer revisionslogs i 18 måneder i overensstemmelse med legitime interesser og vores juridiske forpligtelser.

Retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger som beskrevet i dette afsnit er din accept af accept af Norwegian Rewards Vilkår og Betingelser, legitime interesser og i overensstemmelse med Norwegian Rewards cookie-regler (samtykke eller browser-indstillinger).

3.7 Kundeservice

Norwegian Reward har forskellige former for kundeservice for at kunne hjælpe dig. For at vi kan yde kundeservice til dig, behandler vi dine personoplysninger med det formål at identificere dig og hjælpe dig på den bedst mulige måde. På vores hjemmeside kan du indlede en LiveChat eller sende os et spørgsmål via en formular. For at forbedre vores kundeservice kan vi give vores kundesupport-medarbejdere lov til at opleve og se et problem, som vi er blevet gjort opmærksomme på, ved at logge ind på din konto i dit sted.

Alle revisionslogs, der gemmes med det formål at give dig kundesupport, vil blive slettet efter 18 måneder. Alle andre oplysninger vedrørende klager, du har indberettet til os, opbevares i 10 år, så vi kan imødekomme de rettigheder, du måtte have i henhold til kundebeskyttelseslovgivninger.

Retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger til kundesupport-formål er legitime interesser, vores juridiske forpligtelser og din accept af Vilkår og betingelser for Norwegian Reward.

4. Derfor videregiver Norwegian Reward personoplysninger

Vi sælger ikke dine personoplysninger til markedsføringsformål til andre virksomheder. Vi deler kun dine personoplysninger på følgende betingelser:

  • Vi deler dem med vores tredjepartstjenesteudbydere, som udfører handlinger eller arbejde på vores vegne og efter anvisning fra os i rollen som databehandler, til de formål, der er angivet i denne Politik om beskyttelse af personoplysninger.
  • Vi deler dem for at beskytte og forsvare Norwegian Reward (herunder håndhævelse af gældende vilkår og betingelser).
  • Vi deler dem med offentlige myndigheder eller regeringer, når dette er påkrævet i henhold til love, bestemmelser, juridiske processer eller myndighedsanmodninger med retskraft.

Vi deler desuden muligvis sammenstillede data med vores forretningspartnere og virksomheder inden for vores egen koncern til forskellige formål, f.eks. for at forbedre vores service og med henblik på systemadministration, statistik, forskning og analyse.

Hvis du ikke ønsker at give os dine personoplysninger, er vi muligvis ikke i stand til at levere den tjeneste, du anmoder om, eller at informere dig om andre produkter og tjenester, som tilbydes af Norwegian Reward.

5. Cookies og lignende teknologier

Når du besøger vores hjemmeside eller bruger vores mobilapps, indsamler vi visse oplysninger automatisk ved hjælp af cookies. Cookies er små tekstfiler, der gemmes på din enhed, når du besøger en hjemmeside. Når du besøger en hjemmeside første gang, sendes en cookie-fil til din enhed, som identificerer din browser.

Hvis indstillingerne på dine mobilenheder tillader, at vores mobilapps indsamler placeringsoplysninger, indsamler vi disse oplysninger automatisk. Denne Politik om beskyttelse af personoplysninger regulerer, hvordan vi bruger disse oplysninger, når vi forbinder dem med dine personoplysninger.

Bemærk, at du kan administrere, hvordan din mobilenhed deler placeringsoplysninger med Norwegian Reward, og hvordan din browser håndterer cookies og relaterede teknologier, ved at justere din enheds indstillinger for beskyttelse af personoplysninger og sikkerhed. Se anvisningerne fra din browserudbyder eller producenten af din enhed for at få at vide, hvordan du justerer dine indstillinger.

Herunder forklarer vi, hvordan og hvorfor vi bruger cookies:

5.1 De er nødvendige til drift af vores hjemmeside

Vi bruger også cookies til godkendelsesformål, så du ikke behøver at angive dine legitimationsoplysninger, hver gang du besøger Norwegian Reward-hjemmesiden. Disse cookies er strengt nødvendige, for at tjenesten kan fungere korrekt. Ved at justere de tekniske indstillinger i din browser kan du forhindre lagring af og adgang til cookies på din enhed. Bemærk dog, at hvis du deaktiverer cookies, er du muligvis ikke i stand til at bruge tjenesterne på vores hjemmeside.

5.2 Webanalyse og statistikker

Vi bruger cookies til at indhente ikke-personlige oplysninger om brugeres adfærdsmønstre og til at analysere brugeradfærd. Vi gør dette for at identificere præferencer, diagnosticere tekniske problemer, analysere mønstre og for at forbedre brugeroplevelsen på vores hjemmeside. Onlineværktøjer såsom Google Analytics, Hotjar og Visual Website Optimizer bruges til dette formål.

5.3 Målrettede annoncer

Vi bruger cookies til at give dig målrettede annoncer på internettet. Vi bruger blandt andre Google Analytics/AdWords, DoubleClick og Facebook til annoncer, såsom Display Advertising og andre remarketing aktiviteter. Hvis du ikke ønsker at modtage målrettede annoncer fra annoncenetværk såsom Google og Facebook, skal du søge hjælp direkte hos disse annoncenetværk, for eksempel ved at ændre dine annonceindstillinger på deres hjemmesider.

Vi tillader også tredjeparts-cookies fra Reward-partnere i Norwegian Reward, så de kan vise dig annoncer som Reward-medlem eller udelade dig fra deres annoncer, hvis du allerede er kunde hos dem. Dette gælder kun Reward-partnere, der er synlige i ‘Optjen CashPoints’-afsnittet på vores hjemmeside.

5.4 Kundeservice

Vi bruger cookies fra LiveChat Inc., der leverer vores kundeservicefunktion på vores hjemmeside, såsom vores livechat. Disse cookies giver os mulighed for proaktivt at indlede en chatsamtale med dig, mens du browser på vores hjemmeside. Cookies hjælper os også med at udregne statistikker omkring din adfærd på vores hjemmeside, såsom sider, du har besøgt, og dit samlede tidsforbrug på vores hjemmeside. Disse oplysninger bruges til nemmere at identificere, om du er i en situation, hvor det er sandsynligt, at du får brug for hjælp.

6. Dine rettigheder

Du har ret til at anmode om indsigt i, berigtigelse af, begrænsning af behandling af og sletning af dine personoplysninger, som Norwegian Reward er i besiddelse af, og til at modtage en kopi af dine personoplysninger i et struktureret maskinlæsbart format. Hvis du har registreret en profil, kan du til enhver tid opdatere, rette eller slette oplysninger, du har givet os. Forespørgsler vedrørende behandling af personoplysninger og anmodninger om indsigt skal rettes til det kontaktpunkt, der er angivet nedenfor.

Du har også ret til at gøre indsigelse mod visse typer af behandling og, hvis vi har bedt om dit samtykke til at behandle dine personoplysninger, til at trække dette samtykke tilbage. Hvis vi behandler dine personoplysninger, fordi vi har en legitim interesse i at gøre det (som forklaret ovenfor), har du også ret til at gøre indsigelse mod dette. Disse rettigheder kan være begrænset i visse situationer – for eksempel hvor vi kan påvise, at vi har et juridisk krav på at behandle dine personoplysninger.

De steder, hvor vi har brug for personoplysninger for at kunne give dig Norwegian Reward-fordele, eller for at overholde juridiske eller kontraktmæssige forpligtelser, er det obligatorisk at give os disse oplysninger. Hvis du ikke giver os disse oplysninger, er vi ikke i stand til at administrere vores kontraktforhold eller opfylde forpligtelser, der er pålagt os. I alle andre tilfælde er det valgfrit, om du vil give os de personoplysninger, vi beder om.

Dine personoplysninger opbevares i overensstemmelse med bestemmelserne i de forskellige underafsnit i afsnit 3. Du kan til enhver tid slette din brugerkonto på vores hjemmeside.

7. Overførsler af personoplysninger til andre lande

Overførsel af personoplysninger til et tredjeland uden for EØS, som ikke yder tilstrækkelig beskyttelse, vil kun finde sted, hvis der forefindes passende sikkerhedsforanstaltninger, f.eks. i form af bindende virksomhedsregler eller accept af EU's standardkontraktbestemmelser, eller hvis den modtagende part er certificeret i henhold til EU-USA Privacy Shield. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med dette, bedes du kontakte os via det kontaktpunkt, der er angivet nedenfor.

Norwegian Rewards kan muligvis overføre sammenstillede data til tredjeparter (indenlandske og/eller udenlandske) med henblik på at forbedre eller udvikle tjenesten.

8. Tredjeparters Politik om beskyttelse af personlige oplysninger

Denne Politik om beskyttelse af personoplysninger omhandler kun indsamling, brug og videregivelse af personoplysninger foretaget af Norwegian Reward. Andre hjemmesider, der kan være tilgængelige via denne hjemmeside, har deres egne politikker og praksisser vedrørende beskyttelse af personoplysninger. Vi opfordrer dig til at sætte dig ind i enhver tredjeparts politik om beskyttelse af personoplysninger, før du afgiver dine personoplysninger eller benytter dig af tilbud eller kampagner. Selvom vi forsøger kun at samarbejde med tredjeparter, der har samme høje standarder og respekt for beskyttelse af personoplysninger som os, kan vi ikke på nogen måde holdes ansvarlige for andre tredjeparters indhold eller praksis vedrørende beskyttelse af personoplysninger.

9. Ændringer i og tilføjelser til denne politik

Fra tid til anden foretager vi muligvis opdateringer af eller tilføjelser til denne Politik om beskyttelse af personoplysninger, så den afspejler en ny eller ændret praksis vedrørende beskyttelse af personoplysninger, uden at give dig varsel herom. Vi opfordrer dig til at gennemgå den seneste version af denne Politik for beskyttelse af personoplysninger.

Vi annoncerer det på denne hjemmeside og/eller informerer dig på anden måde, når vi foretager væsentlige ændringer i denne Politik om beskyttelse af personoplysninger. Hvis du ikke kan acceptere de ændrede vilkår, skal du ophøre din brug af Norwegian Reward og slette din konto.

10. Værneting og gældende lov

Denne Politik om beskyttelse af personoplysninger er, medmindre der forefindes obligatorisk lokal lovgivning, underlagt norsk lovgivning og skal fortolkes i henhold til norsk lovgivning, og det ikke-eksklusive værneting er de norske domstole.

11. Sådan kontakter du os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores praksis vedrørende beskyttelse af personoplysninger eller denne Politik om beskyttelse af personoplysninger. Du kan kontakte os online. Du kan kontakte os via brev, der er stilet til: 

Norwegian Air Shuttle ASA
Att: Data Protection Officer
P.O. Box 115
N-1330 Fornebu
Norway

Hvis du har ubesvarede spørgsmål, har du også ret til at klage til den lokale datatilsynsmyndighed. Den relevante datatilsynsmyndighed er Datatilsynet i Norge.


EIkrafttrædelsesdato: 15-5-18 / Senest opdateret: 8-11-18